Welkom bij Uurwerkmakerij Walhout
StartpaginaUurwerkreparatie

In onze uurwerkmakerij worden alle voorkomende, zowel antieke als moderne uurwerken gereviseerd en gerestaureerd. Op elke revisie of restauratie krijgt u twee jaar garantie. Elk uurwerk wordt eerst op slijtage en gebreken gecontroleerd. Daarna krijgt u van ons een offerte van de totaal te verwachten kosten. Als de kosten te hoog worden naar verhouding van de waarde van de klok, wordt dat met u besproken. Echter, voor u hoeft dat niet te betekenen dat u niet wil dat dit uurwerk weer gemaakt wordt. Hij kan voor u meer betekenis hebben omdat u deze klok bijv. heeft geërfd. Wij respecteren uw wensen en zo behandelen we ook uw bezit.


Na goedkeuring van de offerte, gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag om er weer iets moois van te maken. Eerst wordt het uurwerk gedemonteerd. Bij veer aangedreven uurwerken worden de veren uit de trommels gehaald en gecontroleerd op breuk of scheurtjes. Dan worden de onderdelen ultrasonisch gereinigd, en nagespoeld. Daarna worden de astappen gepolijst en de lageringen op slijtage gecontroleerd en zonodig verbust. Ook het echappement krijgt de volle aandacht. Welk onderdeel er ook versleten is of zelfs ontbreekt, het wordt hersteld, gerestaureerd of bijgemaakt. Dan worden alle onderdelen in de polijsttrommel gepolijst, zodat alles weer glanst en spiegelt. Het uurwerk wordt weer gemonteerd, afgesteld en gecontroleerd. Voordat het uurwerk in de kast gaat, wordt deze eerst waar nodig gerepareerd en geboend. Voor restauratie van klokkasten werken we samen met een betrokken meubelrestaurateur.

Als het uurwerk is gecontroleerd en afgeregeld krijgt u bericht. Wij brengen indien u dat wenst uw klok zelf bij u thuis, maar in de meeste gevallen kunt u er zelf omkomen.
Voor wegbrengen en installeren van de klok wordt €12,50 in rekening gebracht. Daarnaast buiten de regio: €0,28 per km.

Wilt u een afspraak met ons maken, kijk dan hier voor de contactgegevens.

Wij wensen u alvast veel plezier met uw kostbaar bezit.

Uurwerkmakerij
VoorwaardenColofon