Reparatie en restauratie

Het proces dat uw klok bij een reparatie of restauratie ondergaat.

OFFERTE

In onze uurwerkmakerij worden alle voorkomende, zowel antieke als moderne uurwerken gereviseerd en gerestaureerd. Op elke revisie of restauratie krijgt u twee jaar garantie. Elk uurwerk wordt eerste gecontroleerd op slijtage en gebreken. Daarna krijgt u van ons een offerte van de totaal te verwachte kosten. Als de kosten te hoog worden naar verhouding van de waarde van de klok, wordt dat met u besproken. Meestal heeft u echter een emotionele band met uw klok, zodat u er toch veel voor over heeft, dat die herinnering aan vroeger weer herleeft.

RESTAURATIE OF REPARATIE

Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag. Eerst wordt het uurwerk gede-monteerd en worden de onderdelen gecontroleerd en gereinigd. Onderdelen die beschadigd of versleten zijn worden hersteld of vervangen. Ook wordt alles gepolijst zodat alles weer glanst en spiegelt. Het uurwerk wordt weer gemonteerd en gecontroleerd. Ook voor restauratie van de kast van uw klok hebben wij de nodige kennis in huis.

AFLEVERING

Als het uurwerk gecontroleerd en afgeregeld is krijgt u bericht. We brengen de klok desgewenst bij u thuis, in de meeste gevallen kunt u er zelf om komen. Voor het thuis-brengen en installeren van uw klok worden geen extra kosten in rekening gebracht binnen de regio. Wanneer u verder weg woont, wordt vooraf vermeld wat er aan transportkosten bijkomt, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

 

restauratiEVERSLAG

Eerherstel voor een ‘schuurvondst’.