De eerste volledig zelf gebouwde klok. Het model is geïnspireerd op de Franse Empire. Een stijl die rond anno 1820 in zwang was. Het is een precisieregulateur met secondeslinger, die een temperatuurcompensatie heeft volgens het systeem van Harrison. Een zgn. roosterslinger. De kast is deels massief Mahonie en deels gefineerd met Bloemmahonie en met hoogglanslak afgewerkt.

De wijzerplaat is van emaille en met de hand vervaardigd, door Jos Houbraken, één van de bekendste emailleurs. De klok is, zoals u ziet gebouwd toen ik nog in mijn geboorteplaats (Burgh)-Haamstede woonde. De uur en minuutwijzer zijn van geblauwd staal, de secondewijzer is van geblauwd titanium en ook met de hand vervaardigd.

Het uurwerk waar ongeveer een jaar werk in zit. Het is een precisieuurwerk met een looptijd van 36 dagen. De raderen hebben allen een sycloïdale vertanding van M 0,5. De lagering van het grondrad is van lagerbrons. De tussenraderen lopen in fijne kogellagers en het ankerrad en ankeras zijn gelagerd in robijnstenen. De wrijving tussen de raderen en rondsels, evenals in de lagers is zo gering dat de trekkracht die het uurwerk nodig heeft slechts 825 gram bedraagt. Alle schroeven, evenals de pal en contrapal zijn van gehard zilverstaal en daarna met diamantine gepolijst.