Dit is exact dezelfde kast, met dit verschil, dat hij afgewerkt is met een antiek finish look. Daarna is hij met drie lagen politoervernis gelakt, daarna zeer fijn geslepen en tenslotte in de boenwas gezet. ook hier is de slinger uitgevoerd met een temperatuur compensatie naar “Harrison” De slingerlens is van massief messing en weegt 5300 gram.

Hier de achterzijde van het uurwerk: Kal. Nr. 2. Dit is het tweede kaliber, gebouwd in 2005-2006. Het betreft ook een precisie uurwerk, met een loopduur van één maand. De radertrein bestaat hier uit vier kleinere overbrengingen, dus één meer dan Kal. Nr. 1. Anker, ankerrad en tussenraderen zijn in robijn gelagerd. Het echappement is ook hier een rustende gang naar Graham. Het geheel is hoogglans gepolijst en verguld met 18 karaat goud. De schroeven zijn van gehard en geblauwd staal. Het uurwerk wordt aangedreven middels een gewicht en snaar van´kattedarm´dat via een katrol loopt, voor een mooie gelijkmatige aandrijving. Max. haalbare afwijking: 1 sec. per maand. De gravering van de naam is met de hand uitgevoerd.

Hier aan de voorzijde een mooi zicht op het wijzerwerk. Deze word via het ´wisselrad´ aangedreven. Dit ´wisselrad´ bestaat uit twee op elkaar liggende raderen, die d.m.v. een veer iets frictie geeft zodat de speling wordt weggedrukt. Op het rad van de minuutpijp, zit een contragewicht, zodat de wijzer precies in evenwicht is, dit om onbalans te voorkomen. Om de wrijving tot een minimum te beperken is de bus van het ´uurrad´ op een aparte brug gelagerd.

Hier de verschillende onderdelen goed zichtbaar, Nu weer in elkaar zetten, want de eigenaar wil hem snel weer in de kast terug!